FAQ

Často kladené otázky

Jak se k nám dostanete?
Nejblíže to budete mít příletem na mezinárodní letiště v Puerto Plata. Alternativně příletem do Santiago de los Caballeros (1hod. od resortu) nebo hlavního města Santo Domingo (2,5 hod. od resortu). Běžná cena zpátečních letenek se pohybuje kolem 16.000Kč.
Mohu jako cizinec vlastnit nemovitost v DR?
Ano, pro cizince, kteří nakupují nemovitost v Dominikánské republice, neexistují žádná omezení. Cizinci mohou nakupovat nemovitost v Dominikánské republice se stejnými právy a povinnostmi jako dominikánský občan. Navíc si v DR může nemovitost koupit cizinec bez nutnosti potvrzení o trvalém pobytu či rezidentuře. Tím se stává DR jednou z nejlepších zemí na karibském trhu s nemovitostmi.
Potřebuji do DR víza?
Čeští občané nepotřebují víza ke vstupu na dobu nepřesahující 120 dní (4 měsíce). Po příletu do Dominikánské republiky obdržíte turistickou kartu na 30 dní. Pro prodloužení pobytu se platí správní poplatek imigračnímu oddělení na letišti. • 31-90 dní- 50 USD/osoba
Stačí mi v DR český řidičský průkaz?
Ano, doporučujeme si však vyřídit mezinárodní řidičský průkaz. K jeho vyřízení potřebujete jednu pasovou fotografii, platný doklad totožnosti a platný řidičský průkaz. Žádost se vyřizuje na počkání a správní poplatek činí 50 Kč.
Kde nakupovat a jak draho je v DR?
Ve městech najdete velké a dobře zásobené supermarkety, které nabízejí celou řadu místních surovin i zboží z dovozu. V DR je radost nakupovat ovoce a zeleninu, které vždy čerstvé najdete na trzích nebo u místních prodejců na ulici. Náklady na život v DR jsou v průměru nižší než náklady v ČR.
Jaká je v DR zdravotní péče?
V DR naleznete veřejné nemocnice i soukromé kliniky. Doporučujeme před vycestováním uzavřít cestovní pojištění. Léky jsou volně k dostání v lékárně, i včetně antibiotik a dalších léků, které jsou u nás k dostání pouze na lékařský předpis.
Je v DR bezpečno?
S kriminalitou v Dominikánské republice je to podobné jako u nás v ČR. V zemi hrozí riziko krádeže věcí ponechaných bez dozoru. Turistický ruch je navíc nejdůležitější částí místní ekonomiky, takže se místní snaží vyvarovat čehokoliv, co by ho mohlo poznamenat.
Jsou v DR hurikány, jak je v Karibiku celkem běžné?
Ne, DR se nachází mezi Kubou a Portorikem. Mezi ostrovem Hispaniola a Portorikem je vodní kanál zvaný Mona, který je známý svými velmi silnými proudy a větrnými podmínkami, které pracují ve prospěch DR a tlačí bouře dále směrem na sever do Atlantického oceánu.
Máte nějaké otázky či přání?
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to info@resort-terrazas.com.

×